Hantu Kak Limah Balik Rumah



Gua kasi korang layan lagu dulu k...siyes sora Awie ni tak brubah. Cair gua weh dengar dia nyanyi lagu cinta kristal nih.. layannn.... (^_^)





HAHAHHHAA... hambek ko gua bantai gelak kaw2 nye nengok cite ni.even dengan kesakitan yang agak melampau, gua gagahkan gak diri p tengok muvie ni. Hasil nye, gua rasa macam urat perut dan taik gua dah baik skit sebab eksesais gelak yang non stop.

Ok, mai gua cite kit pasal muvie ni k.. cite ni adalah sambungan kepada cite zombie kampung pisang tu. Cite ni mule dengan kisah Hussin(awie) yang baru balik lepas merantau bekerja kat singapore ke Kampung Pisang. Masa Hussin ni sampai umah dia,dia nampak kak limah ni kat tingkap.pastu dia tegur la.tapi kaklimah ni mcm pelik je.wat dunno batu caves je kat si Hussin nih. Then funny nye start bile kaklimah mule kacau2 si Hussin tu then bercontinue la lawak2 nye dalam ni yang wat gua gelak sampai nak tekoncing wokeh..

Dalam cite ni gak di selitkan kisah cinta Hussin dgn Cik Nin(umi nazirah)..Hussin dan Cik Nin putus tunang dan kepulangan Hussin adalah untuk menebus salah nya kat Cik Nin dan meneruskan pertunangan mereka hingga ke jinjang pelamin.

Tapi adakah mereka akan ke jinjang pelamin???dan apakah kesudahan untuk watak hantu kaklimah itu???

JAWAPAN NYA: KORANG TONTON LAH SENDIRI!!!!

muhahahaha..yang pastinya gua leh kasi 4.5 star la kat cite ni.sebab gua suka cite yang tak perlu wat gua bepikir banyak2 and senang nak paham..

2 comments:

Abang Jonni said...

haah... mmg lawak citer nih

DyaMohd said...

aah.mmg lawak kan ang jonni.ni weekend ni nak p tgk lagi.muahahaha