eee..awat tengkuk dia camtu mama...??

Masa tengah lepak makan-makan kat kedai mamak baru-baru ni,aku terdengar sorang budak ni tanya soalan ni kat mak dia.hahahaha...memang aku pun tergelak jugak la.Gegirl tu kecik je lagi tau dalam lingkungan 5 or 6 tahun kot umor dia. Yang best nya, muka mak dia macam tertelan ais ketul je dengar anak dia tanya camtu.

Actually, ada 1 couple dok makan depan meja gegirl ni.Kalau tengok dari cara tu,maybe dorang ni pasangan baru kawen la kot sebab inai kat jari tu dok merah je lagi. Then bila aku dengar budak tu tanya mak dia camtu,aku pun fokus la kat dorang ni.Rupa-rupa nya, tengkuk si perempuan dan laki dia ni penuh dengan merah-merah lebam-lebam. Ooo....baru aku paham kenapa gegirl tu hairan tengok couple ni kan. Sebab nye,tengkuk dorang ni dah penuh dengan stem cap sendiri.heheheh..malu weh aku tengok budak tu macam pelik je dok ushar tengkuk dorang ni. Merah-merah,lebam-lebam yang di maksudkan adalah LOVBITE..

haa..lebih kurang camni la stem-stem kat tengkuk couple tu...

Aku dok kira-kira kan,ada la dalam 10minit gak mak gegirl ni dok pikir apa la dia nak explain kat anak dia ni sebab anak dia keep on asking what is that mummy...? Kalau la gegirl tu tanya aku pun mau gak aku jenuh nak pikir apa la nak jawab ni.Lastly aku dengar mak dia cakap,
oooo...tu tengkuk dia kena gigit antu la sayang.kan mama cakap kalau kita tidur tak cuci kaki,tak amik wuduk tak baca doa before tidur,nanti antu mai gigit kacau-kacau kita kan..haa..camtu la kalo dah kena gigit dengan antu..

Steady la akak ni..aku senyum weh dengar explanation dia tu.Yela,budak-budak baru nak membesar memang kadang-kadang soalan yang keluar dari mulut dorang tu kita tak pernah duga.Sebagai orang yang lebih dewasa,kita seharusnya mencari jawapan yang boleh diterima oleh budak-budak ni dan jawapan tu jugak tak keterlaluan.

Bagi aku la kan,kalau la aku dah kawen nanti,aku taknak la laki aku buat lovbite camtu.haa..jangan pikir lain lak ye.Sebab bagi aku,lovbite ni perlu ke??? Ok,kalau ada yang kata perlu,aku terima jawapan korang tu. Tapi kalau boleh la kan,cuba la buat lovbite tu kat tempat-tempat yang tersorok sikit.Sebab malu la weh dok jalan sana-sini dengan tengkuk yang berpeta-peta camtu. Tak kira la kalau korang dah kawen ke kan sebab benda tu halal.Tapi bagi aku,halal camner pun jaga la penglihatan orang lain sama sebab benda tu smua orang leh tengok. Tu yang dah kawen,kalo yang tak kawen plak??haaa..sendiri mau ingat la kan. Aku takmau cakap lebih-lebih sebab nanti orang tak suka. Cuma, cuba korang imagine la gegirl tu tanya kat korang direct,apa agak nya reaction korang and apa yang korang  nak jawab??? hehehehee...

 haaaa...camni pun kerap aku tengok gak dok jalan merata-rata..ngeeeee

So,whatever pun...tepuk dada tanya lah hati k..tengkuk korang..hak korang..Aku tulis ni bukan sebab aku dengki ke,cemburu ke atau apa.Cuma aku rasa termalu je bila tingat gegirl tu.Kalau korang rasa bangga nak pimai sana sini dengan tengkuk yang camtu pastu orang lain dok ushar je..memang korang kental habiss la..hehehee  (^_^)

2 comments:

alem said...

perghhh!!!...
mmg kental beb!!..
alem pn penh gak jmpa couple mcmnie..hahaaa...

DyaMohd said...

hehehe..kental kentang kan..kan..kan...
xpela,mcm dya ckp la.tengkuk dorang hak dorang kan.smua tepulang kt diri. :)