dia nak aku ke taknak???

Pernah tak masa korang kapel2 ni kan..korang terasa macam not really sure is it he or she loves and nak korang ni betul2 or dorang cuma nak play around or test market je? Mak aiih..panjang nye soklan aku ni kan.

Actually aku pun taktau dari mana rasa or feeling camni datang. Maybe dari rasa kurang yakin kita to our couple ke atau kita sendiri yang tak sure is it this is the right person yang kita nak slama ni. Or maybe dari sikap kapel tu sendiri. Either the pakwe or makwe tu jenis suka bolayan kapel dia ke,jenis very open and layan smua orang sama je and takleh bezakan mana awek mana kawan ke and bla..bla..bla la..
Aku tau smua orang mesti sometimes ada perasaan tertanya-tanya camni kan?hehehe..jangan la nak tipu ye. :)

Bila perasaan yang aku panggil "ODO" ini datang, kalau leh memang la kita nak share nak luah kan kat kapel kita biar dia tau apa yang kita rasa kan? Tapi if kapel kita tu sengal and tak paham (kalau wat2 tak paham pun ada je) apa yang kita cuba sampai kan kt dia, what shuld we do pastu? Adakah kita patut simpan je apa yang kita rasa tu sampai makan diri sendiri atau lupakan je perasaan tu and wat macam biasa?

Supposed nye as a kapel nak2 lagi yang dah kenal lama tu, korang patut nye cuba paham gerak geri kapel masing2. Maksud aku kat sini,hurmm let say la yang si laki ni bz je manjang.Takde masa untuk si awek ni,and si awek lak dah bagi hint2 syahdu (kononon nya majok la kan..ngeee) sepatut nya si laki ni kena la alert skit.Jangan lak wat2 bodo je.
Kadang2 orang laki ni dorang terlalu ego or maybe sometimes dorang ni tak brapa nak paham reaction orang pompuan. Hadooiii..jangan begitu dong mas..gak elok tu..hehehe..kalau kerap2 wat camni,silap2 cik adik makan hati dia leh lari wooo..haaa..sapa susah.. Yang cik adik lak,kalou la cik abang korang lak yang jadi camni,pandai2 la korang guna kan sifat kelembutan korang tu nak pujuk dorang ni balik k..laki kan suka di manja2..ewaaahhh..

Tapi kalo kapel korang stil tak paham2 gak yang korang ni tengah confuse dengan feeling korang sendiri(act bukan salah korang pun,dah orang blah sana yang jadi punca kan), korang pikir la sendiri apa yang patut korang buat. Macam aku, aku delete fon number dia pastu tak payah cari dia langsung.Huh!!baru padan muka.Kalau dia betul siries and sayang, pandai la dia cari korang nanti. Kalau dia pun wat mute je,hurm....AMPA PIKIAQ LA SENDIRI!!

2 comments:

nurayunni said...

pernah jgk pkir mcm tue..tp aku sygkn hubungan nie...

DyaMohd said...

sape2 pun sygkan relationship yg terbina tu.tapi kalo da sampai makan hati je memanjang..watpe nak betahan lagi kan.cuma kalo leh di selamatkan,truskan lah berusaha.sumtimes,pompuan pun kena tunjuk ego gak.jgn asyik tunjuk diri ni lemah.. :)