my wekeend job

Happy Monday olss.. So,hows u olss nye mood this morning?Ehehehee..kedaung la gamak nye kan.Coz gua pun rasa camtu gaks. Ayoo malas gile ahh nak dtg keja pagi nih. Tapi nak wat camne kan. Keje tu kan 1 ibadah gak. Kena tunaikan even mood dah kedaung.

Smalam kan Ahad..So, weekend2 camni sure korang smua ade je plan macam2. Nak pegi sini la..nak pegi sana la. Wah..sure best kan? As for me lak,smalam adalah hari gua melepak je kat umah. Letih kot nak pimai2 merata2.Dah la sabtu pun gua kena keja full day and last week was a very bz and pack week for me. Siyes weh, gua rasa macam nak flat suda..

So,smalam bila da lepak2 umah je, tangan gua pun mula gatal nak do something. Bukan nak raba2 or garu2 ye..korang ni kan leh.kang ada je pikir ke lain..ai know wokeh.. (^_^)
Then, gua pun tepikior nak wat art la plak. Tangan ni macam da lama nau tak berseni nih. Asyik dok menggedix atas papan keyboard je.

Gua pun siap2 ala kadar, kuar g kedai. Then beli benda alah nih. Banyk kot gua beli. Kokonon nye nak design 1 umah la nih.Hahahaha..



Ni lah yg gua gedixx sgt2 nak wat. Wall sticker. Ni sticker utk ruang makan dgn dapur je kot. Yang untuk design bilik gua lak, afta da siap2 yg ni.Gua runner 2nd time lak p beli lagi.Gila betoi gua nih. Sampai Apek kedai tu cakap,
"waa..lu angkat bnyk woo..nanti angkat gambaq kasi uncle tengok ada boleh ka?"
haiyoo apek ni..
" mesti buleh la uncle.nnt kalo cantek,wa mau beli lagi,uncle kena kasi wa diskaun.hahahahaha".. diam terus apek tuh. Huh!


Dengan sungguh2 dan sabar nye..Gua pun mula lah operasi mendesign dan melekat menda alah nih kat wall umah gua..


And ini lah sebahagian dari hasil nye.................




Adoii..sori lah ye..pic agak tak clear sgt lah..Tapi leh la nak tengok kan... korang perasan tak blue birdy tu macam bird kt twitter tuh??Muahahaahahaa....


And ini lak hasil dalam bilik gua. Gua letak ni kt wall katil gua. Kira kat blakang kepala katil tu la. Katil takyah gua tunjuk kot kan...  :)


Sticker utk design nih dia datang asing2 carca marba tau. Kiranya korang kena pandai2 la kreatif2 nak design dia jadi camne.. Gua pun design kan dia jadi camni. Pastu gua rasa mcm kosong lak ruang bawah tu sebab gua lekat agak tinggi dari kepala katil gua. Memang nampak renggang la kan. Then gua decide utk tambah kan design ni lak..







Haaa... gua tambahkan bunga2 matahari..anggun mekar..di taman sari..Opsss..ter sing2 lak.. So,jadi lah dorang ni dok dalam taman bunga. Kalo tengok dalam pic agak messy skit la. Senget benget pun ada gak kan? Tapi kalo tgk real2 memang comel wokeh..
Psst...mak gua bising tgk anime tu.Dia cakap
"Awat yg p beli cartoon org dok ciom2 tu?? sat tok hang mai mampuih dia ngamuk!" errkk...tau ape gua jawab?
" Mana ada dia ciom2 mak oii..tu ada jarak 2 inch lagi tuh.kalo ciom haruih la ceq boh depa dekat truih kan..hehehehe..." siap gua wat tangan peace lagi kat mak gua.
Dia pun malas nak layan gua then blah je dari bilik gua.Huhuhuh..

So,siap suda aktiviti weekend gua. Plan nak tido whole day terpaksa delayed next week je kot.Muahahaha...

~~ C.H.O.W ~~

2 comments:

Liyana Shaz' Amiera said...

hehehe :) akak pun penah letak pics org kissing2 tu atas kepala katil kat rumah lama...cute kannnn? but sayangnya akak pindah rumah kene la korbankannnnnn huhu :'(

DyaMohd said...

hihihi..ni pun tatau bape lama leh tahan ni kak.kang kalo da boring or mak da bising2..tukar la kot.tp syg sebab comel laa.....