Lu orang brani parking camni????

Entri ni gua nak dedicate special utk org2 kat Penang nih. Ekceli bukan gua nak racist or wat la kan.. Cuma kalo lu orang penah sampai ke Penang ni, gua rasa apa yg gua nak show2 ni sure lu orang da penah lihat or rasa.
Scene ni gua amik kat sekitar kawasan Weld Quay. Kalau korang tatau, Weld Quay ni dia berdekatan dengan Terminal Feri Pulau Pinang tu. Kawasan ni gak leh cakap macam kawasan utk kaum2 cina la..ada umah di tepi jalan tu and ada food stall dorang meniaga makan smua..

Gua tak kisah la tu kawasan kaum mana yg duduk pun coz kita smua tetap 1 Malaysia maa.. Cuma yg gua concern is, even tu kawasan korang pun, pehlis laaaaa consider public sama. Ni tak..ikut suka suki je parking keta tengah2 jalan. Elok jalan tu ada 2 lane sedap2 je parking sampai tinggal 1 lane.




Ce lu oang tgk ni.ada 3 lane kan? ekceli jalan ni just 2 lane je.. masa ni yg function just lane yg ada MyV ijau tu je wokeh. Gua lak ada blakang keta wira ni.Tak gelabah ke tetiba nak tukar lane g belah MyV tu dgn jalan tgh sesak nye. Tu bas skolah tu!!! cilakak betul dia p parking kat situ. Gua rasa dia p lepak2 kt kedai makan tepi tu. Smua keta dari kiri sampai ke lane bas tu adalah memaking kan diri memasing wokeh..



Haaa..ni lak view depan skit dari 1st pic tadi. Lu orang leh nampak sendiri kan camne wira kt depan tu cuba nak masuk lane kanan coz lori2 ni smua sesuka suki je paking keta.

Gua pun tak paham la y benda ni kena jadi camni.Dah la jalan ni kecik, leh lak dorang senang2 ati je park keta camtu. Ni view masa gua balik OT paksa aritu. Its on Saturday dalam kul 5.30pm camtu. Kalo weekdays,lagi time balik keja tu kan..Lagi la macam nak hentak orang je rasa. Dah la tinggal 1 lane, pastu yg dok lane kiri leh senang stop tepi jln nak beli makan. Heran btul la gua..

2nd time gua nak tekan kan kat sini, entri ni bukan sebab gua racist wokeh!!!! Mana2 pun sama je. Cuma stakat ni gua belum jumpa la keadaan camni selain dari Penang nih. Hadoyaaaaaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......


~~ C.H.O.W ~~

2 comments:

blogtilldrop said...

sabar.sabar ..sabar

DyaMohd said...

hahaha..mmg sabar sgt2 la ni