cinta org tua ke akhir hayat..cinta org muda?????

Hye korang... Salam petang. Waduh2..arini gua bz banget deh. Ga sempat mau ngupdate blog nih. Nah,sekarang gua dikit lapang, bisa2 ngupdate aje kok.. [muahahaha...results from nonton banyak sangat sinetron kat tv] (^_^)

Masa balik keje smalam kan, as usual gua mesti naik feri nye. Gua ada ternoticed 1 kapel ni tau. Sangat2 lah loving. Siyes gua jelessssssss sangattttttttttttttt k tengok dorang. Luckily npon gua batery dia kong. If not,memang gua dah curi2 dah snap pic dorang. Waaaaa....siyes nak jadi macam dorang..leh tak??? Nak nak gok!!!



Sure lu orang pelik kan ape la yg gua dok mrepek ni kan. Meh cni gua nak stori mori. Masa dok atas feri tu, ada la gua ternoticed 1 moto ni. Moto tu belongs to 1 old chinese couple la. Memang dah tua sangat la dorang ni. Rasanya macam dah 60+ je umor dorang. Tapi yg wat gua touching2 feeling2 tengok dorang ni sebab,

1- dorang looks loving sgt. [not looks je but they are k]
2- they are caring for each other.
3- ape ye..aaa..dorang sweet sgt2 lah.senang cite.. :)

Bila uncle to stand kan moto dia,wife dia bediri je sebelah dia.Pastu uncle to pegang kuat2 lengan wife dia coz takut wife dia jatuh.Kan feri dok goyang.Lagipun smalam ombak agak kuat. Then masa nak naik moto smula,uncle pakai kan helmet utk aunty and aunty pakai kan lak helmet utk uncle. Bila aunty tu nak pijak naik atas moto, uncle cakap " carefull love".... wah..ni gua dengar clearly k..memang comel dan sweet sangat..







Tetiba je masa bawak moto tu gua tepikir something.Lately gua banyak terjumpa orang2 lama ni loving2 je dgn wife or hubby masing kt public.Siyesly,gua suka sangat2 tengok scene camni. Sebab it makes me think ADAKAH AKU GAK AKAN CAMNI BILA TUA NANTI??  If orang2 tua yg dah lama kahwin leh still love their partner even masing2 dah tua kerepot, nape org muda ni tak leh nak wat camtu ha??



Yess...young people will said, kitorang lagi loving,caring and love2..but in terms of what?????
Kalo la ape yg org muda cakap ni betul,nape bnyk je kes2 penceraian lately?? nape banyak je awek2 kena dump dgn pakwe masing2?? kenape dan kenape??bnyk je persoklan dlm otak pink gua nih. Tapi as human gua kena pikir in positive way la. maybe smua ni brubah mengikut keadaan. So,kalo org tu jenis cepat terpedaya dgn keadaan, naseb la kan.

Before gua merapu bnyk2 lagi.. gua nak endup dgn mintak kita smua befikir jap.
Apa sebenar nya yg kita cari dalam cinta?? korang tak yah jawab kat gua but jawab lah kat diri korang masing2 k..

Nak tengok proof cinta kekal sampai akhir hayat???




Ni haaa.. pic mak dgn arwah abah gua..Alhamdulillah cinta dorang kekal sampai mati. Abah, orang berdoa sangat2 agar cinta kita 1 keluarga dapat kekal sampai hari akhirat kelak. Insyaallah...

~~ C.H.O.W ~~

2 comments:

Abang Jonni said...

entri yg sweet....

DyaMohd said...

sweet seperti abg jonni berambut pendek.hihihihi