kalau lah.......

Kalau lah dlm dunia ni gua dapat green lite to plaster mulut org2 sekeliling gua..owwwhhh...alangkah bahagia nya gua rasa hidup ni....

Gua bosan la bila org2 yg gua jumpa asyik tanya bila gua nak end up zaman single gua..or senang cakap nye sebok tanya bila gua nak kawen????
Hadoiii la kaknam2 oiii..kalo gua ada jawapan utk soklan2 u olss tu kan senang. Ni prob nya gua tatau jawapan dia la. Ok. gua tak salah kan u olss sebab ni adalah soklan febret u olss smua kan? Tapi u olss tak rasa muak ke if asyik tanya soklan yg sama.dah la sama dok repeat lak tu.. Aduyaaiiii..fening al fitam gua k..


U olss tau tak when u olss dok repeat2 tanya soklan tu, u olss wat org yg di tanya tu rasa sedih. Sure u olss tak tau kan. Ye la,kalo u olss tau takkan la u olss sebok2 dok tanya je. Macam gua, kalo skali dua kena gasak dgn soklan tu maybe gua bertahan lagi la. Biasala kan, pinkranjers mana leh angkat bendera putih. Tapi kalo dah telampau kena gasak, mau berasap gak tinge ni haaa...



Yg meggasak dgn soklan2 tu takpe la lagi. Ni siap ada yg nak jadi agen cari jodoh bagai. Adoyai...kang menolak secara keras, cakap kuang hajau lak. Agak2 la..kalo sorang je yg jadi agen leh trima la lagi. Ni kalo secara berjemaah?? tak ke gile jadi nye gua ni.
Bagi gua simple je..jodoh gua tade sape pun yg tau bila dia akan datang and siapa dia..So, as umatNYA yg sabar dan trima segala qada & qadar, gua redha je atas apa2 pun.

But pleasssseeee la jgn asyik gasak gua dgn soklan2 tu lagi. GUA RASA MAU NANGIS TAU TAK!!!! Tolong lah paham perasaan gua ni. Selama ni gua memang tanak pikirkan hal2 ni. Coz gua da cukup hepi dgn life gua. Tapi bila asyik di gasak dgn soklan2 ni..sdikit sebanyak ia mengganggu mental gua.Dari taknak, gua tetap tepaksa fikir kan smua ni. Buat tambah dosa gua je bila jelesss tengok kehepian kapel2 lain.

So, uolss jangan wat benda camni kat org lain k. Please consider perasaan org lain sama. Memang soklan tu tak salah. Tapi lagi elok jika kita tak bertanya coz kadang2 pertanyaan kita tu bisa mengguris hati dan perasaan orang lain tanpa kita sedar...

~~ C.H.O.W ~~

2 comments:

Taufan Bin Ribut said...

bape banyak u ols lah kan..hahaha..ilek lah der..chill lah..jap2..nak tanye ni?dah de cAlon ke??hahhaa..zzzzaaaaaaaaaaaaaaaaaaass!

DyaMohd said...

ahakzzz..hye u ols.wakakaka..calon2 nye?wakakka..sebab tade la yg org dok sebok2 tanye tuuuuuuu