kenapa,kenapa dan kenapa....?

Kenapa lelaki ni kadang2 pelik nau sikap nye..slalu orang cakap,pompuan ni sangat2 complicated untuk di pahami sebab pompuan ni kan emo terlebih.kekadang bile datang hormon tak stabil nye specially yg bulan2 tu,lagi la tak tentu hala di buat nye..

Tapi atlis pompuan ade alasan gak kan. Yang laki ni lak kenapa? Hurm... dalam life gua nih, kawan2 gua majority nye lelaki. Gua dah banyak kenal dan jumpa bebagai kerenah lelaki ni. Ada yg baik..ada yg sedang2 noty nye ada yg memang sgt2 lah noty dan ada gak yg jenis pijak semut pun tak mati.Muahaha..macam2 kan..

Tapi dalam banyak2 jenis nih, gua agak tak boleh blah dgn spesis pijak semut tak mati ni dan ada 1 lg spesis ni. Spesis ni kalo boleh gua nak mintang simpang dari gua dapat dalam idop gua.[mintak je la kan..tapi da terkena pun) huahuahua.. :p

1. Spesis pijak semut tak mati (hadoii la..kalo leh elak kan elak lah ye..)
   
- Spesis ni gua tak tau nak huraikan dgn lebih tepat camne. Dorang ni bagi gua memang nampak sangat2 lah baik.. Kalo bakal2 mak and pak mentua tengok pun leh cayaq nye lah. Kira leh jadi menantu mithali nih. Tapi jaga2 sebab depa ni gak lah yg bnyk jadi menantu main tali!!! Tengok muke je sesuci lebaran, tapi kat belakang kita, hidup2 di bakor k..
  
- Tu kalo yg tak kawen lagi..kalo yg dah kawen lak?? pergh...lagi la tapak kaki nye tu selembut softlan.  Bukan takat semut je tak mati..kalo pijak kuman pun gua rasa kuman takut nak masuk dalam tapak kaki dia tu. Kat umah mesra dgn anak2..manja kan bini..tlg bini wat keja umah. Tunjuk contoh yg baik kt bini dgn anak.kokonon nya dia lah suami dan bapak the best eva in the world. Tapi kat luar, dia la pelaku onar paling durjana skali.

Kalo masa zaman2 kapel dulu leh la bila kena kantoi nak tinggai2 clash2..tapi kalo da kawen beranak pinak ni??? Haa..tak kesian ke kat anak2 tu. dah jadi maksalah problem lak nak naik turun tangga mahkamah tu..haishhhh..... bila cite benda sebenarnya jadi kat org lain nanti orang cakap " laaa..camtu ke? takkan la si IM SORRY bin SOO MUCH tu nak wat onar camtu..tak caya aiihhh... ni mesti pitnah ni. tengok dia jaga anak bini dia elok jaaaa" haaaa.. mesti dengar camni kan.. :)

2. Spesis bajet tak hengat ( yg ni memang kena beware la..dalam beware2 pun leh tokono gak..)

-   Spesis ni memang banyak dan bersepah2 kat luar sana. Paling tak boleh blah bila gua dengar spesis2 bajet ni cakap " gua memang la buas..tapi gua tetap nak cari pompuan yg baik untuk jadi bini gua" siyess demmshit k spesis camni. Nok mutah ghase bile dengar dia cakap camtu. Pandai ye ko nak cari pompuan yg baik2 untuk wat bini. Tapi awek ko yg asal nye baik dan memang baik yg ko dah rosakkan tu ko nak lanting mane?????? sape nak kutip dia lak.. haisssh... kalo org salah kan ko,ko salah kan wek ko tu balik. cakap "sape suruh dia kasi kat aku..sape suruh dia tak marah bile aku peluk2 belai2 dia??"
haisshh..sungguh2 waterpark[wtf dgn cara berhemah] la ko nih. Kalo dia tak kasi, ko ngamuk.cakap la dia tak cinta ko la.dia tak america la ape la..kalo dah bagi,camni lak ko cakap.sangat2 la waterpark wokeh!!!!!! pastu jadi la macam video com mulut KLCC tu.hampeh!!

-  Spesis bajet ni gak kebanyakkan nye tade la ensem sangat pun. Tapi dorang sendiri bajet dorang hot. dah nama pun spesis bajet kan.. Belagak nak awek cun2 bak hanis zalikha tu. sembang pompang2 cakap ex dia dulu persis model la cun macam jue aziz la hape la..Tapi at last bile kawen, nan hado je bini dia tu. Bila tanya kenapa bini ko tak macam yg ko gebang2 tu? jawapan skema " nak wat camne..dah ni je jodoh aku." muahahahaha.. dan2 wat ayat pasrah.leh pengsan bangun then pengsan balik dengar ayat camni.

Gua wat entri ni bukan nak tribute or tembak sape2 k..macam yg korang tau la blog gua ni adalah apa yg dalam hati dan otak pink gua ni. Kalo benda tu agak2 terkono batang idong tak mancung sape2, gua mintak maap dari ujung kasut crocs korang sampai la ke ujung rambut pacak korang tu. Maap kan gua k.. Cuma otak gua ni je tak stop dok bertanya kenapa..kenapa dan kenapa...?

Cuma gua harap enrti ni dapat di jadikan iktibar la. baik kepada yg gegirl or pada yg boboy tu. Memang smua insan tak di lahirkan perfect. Tapi sekurang-kurang nya kita boleh mencuba jadi yang terbaik biarpun diri kita tak seperfect mana.

Lagi sedap kalo org kata kita muka hancur tapi hati?alahaii.. kecor liur melihat nye..rasa nak wat laki je dari org kata muka macho tapi? Jengg hanchor..bg free pun tokse kawe!!

~~ C.H.O.W ~~

4 comments:

irina said...

tuh namanya mangkuk tak sedo diri... hurm...

DyaMohd said...

hahahahah...bajet je lebey kak..haaishhh..harap2 doa2 kita tak tergolong dalam spesis2 ini..amin

chenta nana said...

lelaki memang macam tu babe... susah sangat nak faham diorang nih....

DyaMohd said...

@chenta..hehehe..tu la pasal