penang ado..tempat lain ado???

Hari2 kan..gua tepaksa menaiki feri sebagai  kenderaan rasmi gua untuk ke opis selain dari tenggiling dan kereta tolak gua itu.Wah..panjang nye ayat gua ni. To orang2 yg bukan dok Penang ni, kalo skali skala mai berjimba-jimba kat Penang ni sure nak naik feri ni kan? Tapi gua tak penah pulak tanya kenapa. Gua assume yang kat Penang je kot ada feri ni. kann..??

Nilah feri kt Penang. Each feri ada nama dia masing2 tau. Ada yg nama Pulau Rawa, Pulau Undan, Talang2 and Pulau Pinang. :)

So,tetiap pagi nak dtg keje, gua tepaksa la q panjang untuk naik feri ni.Haa..bukan gua naik sokrang diri k. Gua naik beserta tenggiling gua skali.Hehehe..Feri2 ni ada timing dia kul brapa nak dtg sebab dia kan two way dari mainlad ke island and island back to mainland.Tapi...hampeh gak coz kadang2 timing dia tu kedaung koo..so,tunggulah ko bederet-deret haa..Tu baru moto nye line up. Belum keta lagi. sapa2 yg penah line up panjang gila tu sure tau la camne rasa kan.hehehee...

haaa...gini la gayanya kalo tenggiling dgn keta tolak naik feri..ngeeee...pack tau..tp besh..leh cuci2 mata tengok abang2 ensem.wakakaka

Ekceli gua leh je guna Penang Brigde kalo nak ke opis. Tapi slalunya gua hanya akan guna bridge if gua drive keta je sebab gua takut la nak kasi tenggiling tu naik bridge. Goyang ko dgn angin kuat nye, keta banyak plus lori2 besar laju2 lak tu. Gua pun banyak kali tengok eksiden tenggiling atas bridge tu. So,gua amat lah tak brani langsung guna brigde if bawak tenggiling.

ni view bridge yg di capture dari atas feri..


So,arini gua dah telebih rajin p google statisic pengguna feri Pulau Pinang ni. Yela dah ari2 slama 7bulan ni gua dok menghadap feri ni je kan. Dok tengok banyak gile moto dgn keta lagi2 time p and balik keja. So,mai kita tengok stats ni dulu..


haaa..nampak tak??ni utk taun 2004-2008 je ni..banyak gile kan??tengok pengguna moto lebih dari kereta.hehehhe..So, kepada sapa2 yang tak pernah rasa lagi naik feri ni, MAI LA cuti CNY ni!!hahahaha..

3 comments:

Dude Mohd Iqbal said...

nice, you get the statistic

DyaMohd said...

hehhe..tengs bro!! tetiba tingat lak nak google afta sembang2 dgn u smalam :)

Abang Jonni said...

jgn usya laki hensem2 lama2... nanti kene ketumbik...