kami memang takda jodoh la...

Arini gua nak sikit jiwang la..lantak arr korang nak kata apa pun.gua tetap nak menJiwangkan diri gua gak. Selalu nya la kan, kalo pasangan bercinta clash or org yg da kawen becerai, alasan yg slalu di dengar is KAMI MEMANG TAKDE JODOH or JODOH KAMI SAMPAI TAKAT NI JE... tapi betul ke statement tu??
Gua bukan tak pecaya pada jodoh sebab tu smua kan ketentuan Tuhan. Cuma bila kerap sangat di pamerkan dan di beri dgn statement2 yg sama macam tu, otak gua mula ligat berpusing.

Contoh yang terdekat gua leh kasi is cite gua and Mr.K. ekceli we ols da clash dalam 3 taun lepas but we stil contact each other as a fren even takde la frequent sangat kan.coz masing2 tengah enjoy dgn life masing. So,spanjang clash dgn dia, gua stil mantain dgn title Cik Single til the day we met again. But dia da betukar2 la kot and the last is dia is tunang orang oledy. But masa dia cari gua balik,dia dah putus tunang dalam 3 bulan kot and there's a same answer DAH TAKDE JODOH DGN EX TUNANG TU..

Ok,gua pelan2 kayuh accept dia balik in my life coz the truth is he is my 1st love and susah gila kot nak lupa.muahahaha.. see.see..gua da bocor pasal gua ni.takpela,bkn slalu gua cite pasal personal gua kt sini kan. without rasa takut or wat, we fall in love again to each other. But again,it happened. Ku sangka panas hingga ke petang, rupanya banjir yang melanda.Muahahaha.. we need to clash again. Adoii mak!!!! this pain is sooo2 much la.it is more painfull than my senggugut pain.ahahaaa.. cer bayangkan bila dah mula planning itu ini but smuanya hancusss camtu je. Memang gila kentang gak la gua masa tu.

Again, jawapan yang sama gua dengar.. " takpela,kita da cuba the best kan, kalo ada jodoh kita lagi,insyaallah kita tetap besama" and if dia jumpa yg lebih baik,dia trima la.mungkin jodoh dia dgn org tu dan bukan dgn org" muahahaha... watefak la kan!!! agak mroyan gua masa ni. Siyesly gua cakap gua susa nak accept org lain dalam life gua slain dia.Maybe sebab macam gua cakap tadi la,dia 1st love gua and bnyk kot susah senang yg gua dah explore dgn dia.
Tapi smalam bila gua da pikir panjang sampai tak tido the whole night.Gua rasa better gua jangan ingat langsung pasal dia lagi.sebab gua takut sgt2 gua leh terfall smula dgn dia.adoiiii la..dia igt gua ni counter drive thru kan..suka2 datang dan pergi.
So,skarang ni gua rasa bkn soal jodoh yang takde or so wat la kan. Ni smua soal hati.Kalo hati tu niat ikhlas, insyaallah tuhan permudahkan dan memanjangkan jodoh tu. Tapi kalo hati dan niat tu macam cilakak al defak, tak payah la pura2 nak salah kan jodoh ni bagai.

 sebab....

Jodoh tu tak pernah bersalah sikit pun melainkan kita ni yang asyik menyalahkan dia.

2 comments:

sekamar rindu said...

salam..

jodoh adalah rahsia allah swt..sama juga dengan ajal maut...

**follow ur blog..**21

DyaMohd said...

tengs sebab singgah kt blog ni.. sweet 21 :)