kutuk ke tegur????

Gua nak tanya la kan..smua orang suka cakap dia nak kasi teguran kat orang lain untuk orang tu berubah. Tapi soklan gua kat sini ialah:


WEH, KO KASI TEGURAN KE KO NGUTUK ARR?????

Coba korang pikir betul2 soklan gua ni. Korang sedar tak yang ramai antara kita ni lakukan benda yang sama Maybe korang pikir korang kasi teguran pedass kaw2 nye.. Tapi korang tak sedar yang korang tu da lukakan perasaan orang yang nak di tegur tu. Aloiiii... kalo nak tegur pun biarlah cara yang elok ala2 orang educated skit. Jangan la tegur cara samseng Kg.Dusun lak. Siap cakap benda yang tak elok bagai. Tu bukan tegur bhaiii... itu kutuk di samping luah rase tak puas hati!!!!

So, before nak kasi teguran kat orang, pi bediri elok2 tegak2 depan cermin, belek diri sendiri dulu k. Kalu rasa diri tu memang layak nak kasi teguran, GO ON!!! Jika rasa teguran yang nak diberi tu sure dapat bagi iktibar kat orang yang nak di tegur tu, U SHULD!!! but if rasa bajet best, sendiri rasa bagus tapi hakikat nya diri sendiri pun hampeh nyiok, FORGET IT je k... watpe nak sakit kan, nak malukan orang lain kalo diri sendiri pun lebih teruk dari tu.. Papai korang..ada misi menyelamat nih!!! muahahah...misi menyelamat makanan yg mak gua dah masak.huhuhu.... (^_^)

3 comments:

sharaBUNGA said...

hehe
bgus bgus sis :)

sharaBUNGA said...

hehe
bgus bgus sis :)

DyaMohd said...

hihihih...for u too cyg..chill k (^_^)