Wedding of the year???

Hye u olss..dalam sminggu ni kan, CR tergerak hati sangat2 nak type 1 entri khas kat MAK HAYAM besaq CR iaitu Cik Jumie Samsudin.. Dalam beberapa bulan je lagi gelaran Cik tu akan bertukar ke gelaran Puan lah ye.. :)  Ekceli kan, dok sorang2, otak CR dok tepikiaq apa la preparation wedding Jumie ni. Ok,untuk yang tak kenai sapa Jumie Samsudin ni, mai CR nak crita serba sikit tentang beliau. Jumie Samsudin adalah sokrang staff kt USM Penang ni.. Then she is also a Mekap artis (MUA) yang mula membina nama kat Penang ni. Or maybe tak keterlaluan kalo CR cakap orang2 luar dari Penang ni pun da mula kenal MUA yg bernama Jumie Samsudin ini.. Dah banyak kali dia masuk paper and megazine kot.. :)


Pada tanggal 3 September 2011 ni, Jumie akan menamatkan zaman bujang nya bersama kendoo man named Kamarul Hafiz..(Encik Khafi). Kira perjalan depa ni memang dari Utara ke Selatan la sebab En.Khafi ni orang Johor. So, sebagai anak ayam dan juga pembaca tegar belog Jumie Samsudin, CR dok pikiaq apalah konsep wedding depa ni nanti? Garden wedding ka, Malay wedding ka, English wedding ka, Jawa wedding ka kan...

Ops lupa la..wedding depa nanti akan berlangsung di Puspahome, Penang...


Haaa..ni la Puspahome tu..dia adalah sebuah bungalow zaman2 British dulu.. kelesss k tempat ni..

Bila dah tengok venue dia kan, CR pun dok rasa takkan la Jumie nak buat ala2 Malay wedding lak kat sini. Rasanya kalo buat ala2 English wedding pun macam cara gak kan.. So, CR pun dok wat rajin skali lagi p google some wedding gown yg CR rasa agak cun untuk di pakai oleh Jumie. Tapi CR pun taktau la actual baju yang nak si makyam ni pakai nanti tau. Ni agak2 CR je la dia nak pakai gown..hehehehe

Haaa...cantek dak u olsss??? sebagai Presiden wanita2 agam, haruss lah makyam kita ni nampak gojess dengan dress camni kan.. 


Haaa..hat ni pun lawa gak..macam suci2 je tengok...

Hat ni lawa gak..tapi kadang2 tengok macam biasa2 ja..haruss kena zaazz dengan makyam nanti..hehehhee..

Haa...ni the last gown yg CR pilih..tapi rasanya dalam ke 4 gown ni, CR suka yg last ni la.. cutting dan meterial dress ni agak menyorokkan keagaman body pemakai ni..hehehehe.. memang simple sangat2..


Selain dari baju apa yang akan di pakai, bagaimana persiapan hiasan dalam dewan dan juga canopy jemputan juga menjadi tanda tanya CR tau. Sure ampa kata CR ni kpoh gila kan? Ekceli CR bukan nak kpoh la..CR nak tau ja sebab Jumie ni slalu review pasai fesyen2 retisss dan macam2 lagi.Sapa2 yg baca belog dia sure tau and taste dia sangat melepss di mata CR. Besides, sebagai wanita agam,sure dia nak nampak great di hari bersejarah dia dgn wedding dress yg melepsss, mekap yg gojes di samping deco dewan yang simple but grand. Haa..so ampa da tau kan sebab apa CR wat entri ni sebenak nya??

Ok...agak2 deco canopy dgn deco dalaman dewan ada macam ni dak nanti?



Hurm...pic ni smua CR main google je k.. Apa2 pun CR tetap akan tunggu actual preparation yg di buat oleh Cik JS kita ni. Dengaq crita 1 month before wedding nanti, Jumie nanti crita smua pasai preparation dia dalam Belog Jumie Samsudin. So, sama2 la kita nanti kan wokeh..

To Jumizah Samsudin, maybe terlalu awai kot kami nak wish ni. Tak kisah kami nak wish gak dalam ni "

SELAMAT MENJEJAKKAN KAKI KE JINJANG PELAMIN MAKHAYAM KU SAYANG, MOGA PERJALANAN BARU U OLSS NI NANTI, PENUH DENGAN KEGEMBIRAAN DAN DI RAHMATI NYA. INSYAALLAH... "

~~ C.H.O.W ~~

CikRangers (CR)

6 comments:

Jumie Samsudin said...

Thanks u olllsss sebab membuat artikel ini. Kami sangat terharu. Sat nak promo kat semua orang :)

CikRangers (CR) said...

hehehehe...welkam makyammmm... :))

Mrs Zambri said...

kelessss
mmg gaun yg CR ckp tu lawooo
sesuai ngn body cik jumie yg agam melepppss tu
hehehehe

CikRangers (CR) said...

hehehe...sure seksi sopan kan?kalo dak sia2 dia wat operate kt russia kalo x pakai melepss2 camni.hahahaha

Jumie Samsudin said...

Tapi CR tunjuk semua baju baju nampak ketirrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...kami punya ketirrrrrrr tak cantek.......................

CikRangers (CR) said...

takpa..kita leh enhance baju ni kasi ada lengan.hehehe..
xpun ada brapa bln lagi ni makyam..ampa leh p spa kasi cantekk cun melecun itu ketirrr..kasi scrub kaw2 punya.. :)