daging lembu tiruan?????

 Salam korang.. CR ada nak share skit info nih.. Info ni CR dapat dari email and CR rasa harussss CR share dengan korang smua..


" PLEASE BE CAREFUL WHEN VISIT CHINA WOKEH.. SPECIALLY KALO NAK BELI DAGING LEMBU..SEBAB APE??? MEH BACA KAT BAWAH NI.... "


Thay day smua orang di gempar kan dengan FAKE EGGS from CHINA kan? tapi dis time bukan je eggs yang dorang fake kan but DAGING wokeh... tapi yang teruk nya, daging yang dorang fake kan ni is DAGING "PORK" wokeh... errrrr...nak pengsan dah CR kat sini..huhuhuhu



Uolss tau dak awat depa pi fake kan daging "pork" nih? mai sini CR nak habaq.. email ni cakap... dekat CHINA harga daging lembu adalah 2x ganda lebih mahal dari harga daging babi. So maybe tujuan depa fake kan daging ni sebab nak raih untung lebih kot kat kastemer. Ye la,beli daging babi tapi claim kat kastemer tu daging lembu.. sapa tau kan...


ni adalah beef extract..benda ni la leh tukaq rasa daging babi ke daging lembu...camne depa cipta beef extract ni pun wa pu chi tauuu woooo...

Nak tau how cara2 depa "makeover" kan daging2 ni? cara dia sangat lah senang. Yang penting kena ada beef extract macam dalam pic atas ni k..Amik beef extract pastu gaul kan daging babi tu...

Haa..dia jadi camni..tengok macam marinate nak wat BBQ plak kan..

Dan ini adalah hasil nye after di goreng..



Memang superb la otak dorang ni coz boleh tukar kan rasa daging terus ke daging lembu...  Cer korang smua bayangkan if beef extract tu masuk ke negara kita or negara2 ISLAM yang lain. Pastu di salah gunakan oleh peniaga2 yang memang nak kaut untung je lebih. Sape yang jadi mangsa???

DAH TENTU NYA KITA!!! dah la makan makanan HARAM 1 pasal.. pastu taktau plak beef extract tu ada kandungan yg merbahaya ke tak dalam dia. kang kalo kena kanser ke apa ke..naya je idopppp... Wallahhualam....

So, to olsss dan diri CR sendiri..di harap lebih berhati2 la lepas ni...

~~ C.H.O.W ~~
CikRangers(CR)

3 comments:

UpProfits said...

China trekenal ngan barang tiruannya..semua benda dia leh tiru..huhu

Abang Jonni said...

huhuhu... mmg kita kena pastikan makanan tu betul2 halal baru makan... kat mana2 je... kan? kan?

CikRangers (CR) said...

upprofit: tu la pasal..hadoii..kalo la org pun dorang leh clone,jahanam la nampak nye..huhuhuhu

abg jonni: aah..tp kalo mcm kes daging ni kan,camne la kita betul2 nak sure kan ia sah dging lembu ke tak.kecuali kita masuk kedai2 yg betul2 org islam punye je..wallahualam.. :)