10 ciri- ciri lelaki idaman perempuan

Morning olsss... Dalam entri NI kemarin CR ada cakap pasal ciri2 perempuan idaman lelaki.. So,kalo ada ciri2 perempaun, sure la kena ada ciri2 yg lelaki nye plak kan. Baru la adil.. :)

So, today CR nak share plak pasal ciri2 lelaki idaman wanita.. Ni dari view CR je la eh.. Kalo ada yang tak kena IM SORYYYYY.... (^_^)

1. LELAKI YANG PRIHATIN -
Orang laki ni kadang2 dia prihatin dgn orang yang dia sayang.Cuma maybe dia tak tau nak show2 je. Tapi kalo skali dia show keprihatinan dia tu,alahai....leh tangkap angau kot..
Tapi ada gak jenis yang AAK (ada aku kesah???) haa..kalo jenis ni mmg makan ati lah ye sape2 yg dapat buat laki or pakwe.

2. LELAKI YANG MENJADI PENAWAR -
Dah memang hakikat nye kaum wanita ni mudah EMO kan..so kami memerlukan lelaki yg boleh membuat kami "COOL & CHILL" semula dengan ayat2 yang tenang serta menaikkan kembali semangat kami.

3. LELAKI YANG ADA SEDIKIT JENAKA NYA -
Haaa...orang lelaki ni memang lah slalu di kaitkan dengan serius dan tegas kan? Tapi apa salah nye if di selitkan skit sense of humor tu. Baru lah dalam hubungan tu ada warna warni. Ni kalo asyik dengan muka ketat je..sape yang tak takut cik abg weh??? harimau tengok pun leh lari... :p

4. LELAKI YANG JUJUR -
Part ni CR agak serius skit.. Pehlisss la wahai kaum2 adam, tolonglah jujur pada pasangan korang. If let say korang tak suka cara kapel korang berpakaian ke,cara dia layan korang ke..apa ke..pehliss la sound direct. tapi jangan la dgn cara kasar k. Sebab JUJUR ni adalah kunci kebahagiaan tau tak..sebab selagi korang tak jujur dgn keadaan sebenar,selagi tu la kapel korang tak sedaq diri wokeh..

5. LELAKI YANG WANGI -
Hehehhe..ni perlu gak k..takkan la nak sentiasa bau ketiak kot..smua nya kena jaga. Sebab kalo korang wangi,korang gak yang rasa best. Ke korang rasa best bila korang berbau.. teettt!!!

6. LELAKI YANG PEMURAH -
Hurm...pemurah bertempat la kan..ni kalo asyik nak pemurah je tak tentu hala..payah gak tu..hihhihihi...

7. LELAKI YANG ADA PEGANGAN AGAMA -
Haa..ni amat2 lah perlu wokeh.. biarlah tak sepandai ustat atau alhafiz skali pun. Cukup lah if tau asas2 dan boleh belajar lagi supaya leh membentuk keluarga nanti.. Insyaallah..

8. LELAKI YANG MEMBERI SOKONGAN PADU -
Inilah ciri-ciri lelaki yang amat diidamkan perempuan. Tak kira susah dan senang, si lelaki akan sentiasa ada dengan pasangan mereka.

9. LELAKI YANG SUKAKAN KANAK-KANAK -
Err...ni maybe tak ada kot pada smua lelaki tapi tak salah kan if ni gak menjadi ciri2 idaman?? Cute kot bila tengok lelaki yang tau layan budak2 kecik ni dari tengok lelaki yg just tau nak jegil buat muka "bekeng" je kan.. :)

10. LELAKI YANG MENGHORMATI -
 Tak kira la pada famly si perempuan or sesiapa saja.. yang penting sikap hormat ni perlu ada k. Jangan nak tunjuk ego je lebih..macam hang sorang ja ada ego kan??? :p
kalo nak di hormati, mestilah tau cara menghormati dulu...

Tapi dari 10 ciri yang CR listed ni kan, ada 1 lagi ciri yang CR rasa smua wanita memang nak sangat2..jangan tipu la kalo cakap NO.. apa ciri2 tu???

:: LELAKI YANG MEMPUNYAI SIMPANAN,ASET ATAU BERDUIT ::

Haaa...ni la ciri2 dia..heheheh..untuk kaum laki jangan plak korang kata kami ni pompuan meterialistik k.. zaman sekarang ni duit ada lah PRIORITY!!!!  
Tapi jangan lah salah paham plak. Berduit yang CR maksudkan ni is ada duit untuk tanggung anak bini nanti. Kalo yang berlebih-lebih duit nye tu kira BONUS la kan.. Pompuan sekarang ni dah kurang pandang rupa paras dah wokeh.. hang K-Pop look ke, Bolly Look ke apa look ke.. leh tukaq dgn duit ke look2 tu?cer try p tesco beli beras pastu cakap 

" LAKI I NI MACHO TAU..MUKA DIA IRAS2 AARON AZIZ..SO BERAS I NI TAK PAYAH BAYAQ LA YE.... "  

memang makan penampaq la kan.. so, renung2 kan dan selamat beramal!!!

~~ C.H.O.W ~~

CikRangers (CR)

2 comments:

Dayana AZ said...

bestnyeeee3 kalau jmpa lelaki yg mcm ni! :) mlgnye kan, tak ramai dah sekarang ni, so ble da jumpa, cpat2 grab. hik2, gatai :P

CikRangers (CR) said...

tu la pasal..agak nye bila la leh nj jumpa kan... :)