Langkah Bendul 2

Hye korang... Arini gua ada skit free la nak hupdate pasal majlis pertunangan adik gua baru2 ni. Majlis berlangsung pada 30/04/2011. Dengan bertemakan silver..majlis berjalan dengan lancar nye. Alhamdulillah... Lega rasa ujan tak turun pada sabtu tu coz since dari ari rabu lagi ujan asyik turun non stop je.

Nak tengok adik gua???

Jeng..jeng..jeng...





Haa..ni la adik gua..nama dia Aza..tapi nama kt umah we olss panggil atun je.heheheehe.. Adik gua ni muda 4taun dari gua. So,taun ni dia baru je 22taun. Muda lagi kan? tapi tak kesah la..dah jodoh dia sampai dulu. Gua rasa lagi elok camni dari dorang ni berkapel je tak tentu hala.Kan lagi manis bila ada ikatan.. :)


Masa dua2 belah pihak dok berbincang kan..gua dok pasang tlinge je dengar apa dorang dok cakap2. Then tetiba je leh pacik gua pi cakap " kalau ikutkan adat, Marzatul ni kira da langkah bendul. Tu camna nak kira tu..." mak aihhh..merah pink blushing2 muka gua dat time. Awal2 lagi gua da warning mak gua yg gua tanak pape tanda langkah bendul. Malu siot...smua orang dok ushar muka gua yg dah sememangnya pinky ini. Haisssh... Bila da tengok muka gua camtu,trus mak gua mencelah kaklimah cakap takyah ikut adat sangat la coz tuan badan pun tanak camtu. Huhuhu..syabas mera MA!!!!! (^_^)

Meh nengok some of the hantaran lak..kalo kat Penang ni, most of the hantaran is benda2 makan la macam coklat,kek and most of it manis2 gitu..persalinan2 ni smua time akad nikah nanti baru ada wokeh...


Haa...ni some of hantaran dari pihak perempuan. Know wat, 2 hantaran je we olss punya.Lain2 tu smua sponsor dari sedara mara dan kengkawan mak gua. Total hantaran kalo tak salah gua ada 15 or 16 dulang kot. Alhamdulillah... :)

Haa..ni lagi some of it..tapi hantaran belah laki macam tade lak kat kmera gua ni.Nanti balik gua check kat kmera lain lak..hehehehe...

Ni bakal MIL dia..hehehe..weh aton,bertudung labuh la hang bila da kawen nanti..Amin.. :) Awat gua tengok muka adik gua ni dgn future MIL dia da macam sama la plak.Wakakaka..pandai dia cari MIL kan?

So far tempoh tunang dorang ni 2taun la.Pasal tunang dia pun p cont study balik kat CIAST lak. Tapi gua rasa2 tu tempoh sementara je la..Sure awal dari 2taun ni. Haisssh..nak kerah tenaga untuk hari kenduri plak nanti..

K lah korang. Gua nak sambung jap keja2 gua yg tergendala nih.. Nanti gua free skit, ada idea nak gebang2 dalam ni. Gua see korang balik k.. Papai...

Untuk closing..Terimalah pic gua.Muahahaaha..nak gak enterprem kan...aduyaiiii..

 ~~ C.H.O.W ~~

8 comments:

ZF said...

ha akaknya bila lagi???

DyaMohd said...

akak nye eh?hahaahaha..tatau..blom jumpe sumbody special kot.teettt!! kebabom... :p

☺5rux☺ said...

xrasa t'gugat ke?? haha :p

DyaMohd said...

ahakzzz!! ko memang yus kan.. :p

Surianie Samsudin said...

akak dia bila pulak....

DyaMohd said...

akak dia kena tunggu lagiiiiii..hihiiii

Liyana Shaz' Amiera said...

santek hadeknyer...macam hakakkknyer juger :) Insya Allah kot2 pintu rezeki adik yg terbuka tu...buka skali pintu kat akaknye pulak, kan? :)

DyaMohd said...

hihihi..tengs kak yana..insyaallah..kalo ada..ada la..dya sure jemput akak k.. :)