ku menunggu - Rossa..aku kureng suka lirik dia..

Ku menunggu
Ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
Tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
Ku kan selalu di sini untuk menunggumu
Cinta itu
Ku berharap kau kelak kan cintai aku
Saat kau telah tak bersama kekasihmu
Ku lakukan semua agar kau cintaiku

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Ada cemburu juga rindu
Ku tetap menunggu

Haruskah ku bilang cinta
Hati senang namun bimbang
Dan kau sudah ada yang punya
Ku tetap menunggu
Datang padaku
Ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
Saat kau sadar betapa ku cintaimu
Ku ‘kan selalu setia ‘tuk menunggumu



Cer korang baca betul2 liril lagu Rossa nih..ape pendapat korang????
CR bukan la nk kutuk Rossa atau ape.Ekceli CR pun peminat Rossa gak. But for this songs CR agak kedaung skit la minat nye. CR lagi2 suka dengan lagu ori nye By ELLA tu even Rossa ada kasi statement yg dia tak tau pun lagu ni dah pernah ada before. Sangat2 lah tak masuk akai statement nye itu.Huhuuhu..

Back to the lyric lak, melody lagu ni sedap.Sebab dah memang lagu asal nye sodap kan.So, CR takde prob on dat. But when comes to the lyrics, haaa..tang ni la part yg CR agak tak suka. Sure korang nak tau sebab ape kan?

Meh cni CR nak list down kan sebab2 nye..

1. Lirik ni more macam pompuan tu gedik sangat2 nak kat pakwe orang. huhuhuhu

2. Pompuan ni macam takde life sangat dah sampai sanggup nak tunggu benda yg belum pasti iaitu tunggu pakwe org tu jadi pakwe dia 1 ari nanti. Haisssh..sangat2 tak bertamadun lah nih..

3. Pompuan ni macam mintak2 je si pakwe ni clash dgn awek dia yg skarang ni. Sepatut nya if kita sayang orang tu,kita kena la bedoa utk kebahagiaan nye..bukan mintak yg tak elok. Cinta tak semestinya memiliki kan...

Hurm..conclusion nye bagi CR kan, lirik lagu ni sangt2 lah tak masuk dengan jiwa CR nih.Skali dengar maybe ok lagi. Tapi cer repeat banyak2 kali siap dengan nyanyi skali. Sure korang akan rasa macam "eeee..geli siot lagu nih"..muahahahah.. Macam la da takde laki lain dalam dunia ni lagi. Apa2 pun CR tetap suka kan lirik dan lagu asal BY ELLA & SHAH gak...




~~ C.H.O.W.~~

::CikRangers (CR)::

3 comments:

Nurul Hamimi Awang Japilan said...

hahahah. sabar ye CR =D

Abang Jonni said...

huhuhu... haah... lagu ori dia lagi sedap..

CikRangers (CR) said...

mimi: hihihihi... :)

bangjonni: betul3... :P