aksi ranjang dalam drama dan filem melayu..

Salam korang...ni tengah lunch kan? so,apa menu lunch korang..apa2 pun hope makan makanan yang seimbang dah sihat k.. :)
Arini CR nak sembang skit la pasal drama2 dan filem2 Malaysia ni.. 1st of all, CR nak mintak maap if entri ni ada yang tak suka or tak sependapat dengan CR. Nni just pendapat CR je as penonton and if korang nak share2 pendapat korang,pls feel free to drop a komen k..

Kenapa dalam drama2 dan filem2 kita ni perlu ada aksi2 ranjang atau 18sx nih? Perlu sangat ke aksi2 camtu untuk dalam jalan cerita? Fine, if certain orang cakap aksi2 tu perlu untuk buat jalan cerita atau watak tu lagi real. Macam CR cakap tadi,setiap pendapat adalah berlainan. Bagi CR kalo aksi tu tak "keterlaluan" maybe leh gak la nak pejam sebelah mata kan. Tapi if aksi tu agak "daring" dan boleh membuat orang lain berimiginasi tentang watak or perbuatan tu, apa cer lak kan?

ni salah 1 scene dalam filem 2 alam..CR google je pic nih..


Dalam konteks ni CR taknak la kaitkan dengan bab agama sebab siapa la CR ni nak wat penjelasan tentang tu. Sedangkan CR sendiri pun jahil dan perlukan bimbingan. CR tegerak hati nak type entri ni lepas terpukul dengan satu pertanyaan dari anak sedara CR yang berumur 4 tahun semasa menonton drama KUM KUM THE SERIES kat Astro Prima tu..

" Alang, apa depa buat dalam kereta/ pondok tu?"
" Alang, dalam kereta orang pompuan dengan laki boleh tidoq camtu ka?ooo..mesti depa dah kawen macam mama ngan abah kan.."

Kalo korang la diajukan dengan soklan yang camni,apa gamak nya korang nak jawab? nak jawab camni ke..

" oo..depa dok romen2 dalam pondok tu... @ depa tumpang ja dalam keta tu"
" oo..depa tidoq dalam tu pasai depa ngantuk bawak keta lama2"

haaa..sure korang pening camne nak explain kat budak2 ni.. CR tau message yg nak disampai kan tu adalah depa ni berzina. Tapi camna kita nak explain kat kanak2 yg umoq 4 taun ni. Cer korang pikir jap..
Apa yang kanak2 nampak ni la yang dorang akan ikut. Memang menomton tv tu kena ada pengawasan dari adult, tapi kalo kita terlepas pandang camna lak?

So CR rasa, kalo pihak2 penerbit drama dan filem kita ni dapat membaca entri CR ni..CR mintak sangat kalo dorang leh kurangkan skit scene2 ranjang ni demi masa depan kanak2 kita. Kalo nak mintak takde terus kang marah lak penerbit2 dan director2 kan.. Cuma fikir2 kan lah...

~~ C.H.O.Q ~~

CikRangers(CR)

3 comments:

blogtilldrop said...

hmmm jawapan cover tuh...

CikRangers (CR) said...

hiihihi..mau tak kaver..jenuh pusing nak cari ayat kasi dorang paham..

mat ari said...

gtaw jer, depa cari lipas tuuu...hikhik