Lesung pipit - Dimple Dya..ewaaaahhh

Di sebab kan ramai yg suka sangat dengan lesung pipit gua ni [pergh..riaknye gua..dosa2..]  atau pun dalam English nye we called it as DIMPLE, gua pun sesaje la Google2 pasal dimple ni kan. Tup2 gua jumpa 1 petua camner leh wat sendiri lesung pipit ni. Gua rasa ni untuk orang yg tringin nak ada pipi lobang2 la kan..credit this petua to http://www.darikampung.org.

Ok, nak tau camner cara2 nye..meh gua cite k..

1. Amik daun betik yang tua dan tumbuk sampai lumat.
2. Perah hingga keluar air
3. Ambik hampasnye dan sapukan pada pipi anda (tanda terlebih dahulu) haaa..part tanda ni gua tak sure k.maybe tanda kt pipi kot.kat bahagian mana yg korang nak dia jadi lobang2 tu.huhuhuh..



Akhir kata dari gua..Selamat Mencuba..mana tau leh dapat dimple macam gua ke kan..or lagi best dari ni ke.Tapi gua nye tetap tulen banggg..
Kalo jadi,roger2 gua ye..Muahahaa... papai (^_^)

4 comments:

apisv2 said...

slm kunjungan..
saje tgk2 blog..
dtg dr blog RM;)

blog apisv2

DyaMohd said...

wkumsalam..hyee apis :)
tengs coz sudi tgk2 blog ni ye..

Abang Jonni said...

huhuhuh.. bley jadi ke...

DyaMohd said...

tah la..ko try la abg jonni.hehehe...