demam campak

Olaaa korang...

Korang sihat?? Gua tak brapa nk Ok ni. Tetiba je gua kena ciken pox. Hadoii la..
Gua 1st kena ciken pox ni masa umor gua genap 21 tahun. Means last 5 years la. Masa tu gua kena ciken pox yg besar2 tu. Memang sakit sgt2 lah. Dah macam bisul pun ada dah.
Tapi this time gua kena ciken pox yg kecik2 lak.. Sakit nye takde la sangat macam ciken pox yg besar2 tu, cuma dia nye gatal dan merenyam tu memang tak tahan la..



Haaa..kalo kena campak kecik2 tu, camni la jadi nya. Tengok skit dah macam alergic or kena gigit nyamuk je kan? Tapi ni kalo berpeluh, gatai nye tak tau nak cakap la. So far, ni day 3 of my ciken poxness.hahaha.. Term sendiri kasi ni.
Bila da masuk day 3 ni, dia da mula turun ke bawah la bintik2 tu. Tapi yg gua happy nye, Alhamdulillah bintik2 ni tak naik banyak kat muka. Kalau tak, jenuh la gua nak ilangkan parut2 ni nanti..

For u olsss.. taking care k. Musim2 ujan ni jgn dok main ujan lak. Kang domam..

~~ C.H.O.W ~~

4 comments:

irina said...

lor... kena ciken pox... cuti lar nie?

DyaMohd said...

aah..dpt mc dari slasa til esok..by monday da leh masuk keje la kak

Taufan Bin Ribut said...

dya,dya direview..^_^

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

adess!!!
sakit orw kena mende alah ni..
kao kena time kecik xper..
ni dah besaw baru kena..
habis satu badan + muka..
haru..
satu sudah lepas..
campak belom kena lagi..
arghhhhh...tidakkkkkkkk!!!


salam singgah dari mummy weiyda❤
keep it up blogging ya dear❤
(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog