pijak-pijak

Hurm...sejak dok jadi ahli2 blogger yang tak bertauliah ni kan, gua da mula prasan 1 benda la yg tejadi di kalangan blogger2 ni.[aduh..nape ayat gua skema lak ni??] ok..gua nak tanye kat sini la kan, nape eh ada antara blogger2 ni yg suka nak pijak2 blogger lain? and nak jatuhkan blogger2 lain?siyes la gua tak paham y kena jadi camni.
Ekceli dunia blogging ni kecik je wokeh.bak kata org2 kampung ceq,pimai pimai tang tu gak...hang p pusing2 mana2 blog pun last2 hang nampak muka yg sama gak jadi follower,muka yg sama gak dok komen2. So,nape perlu ada issue dengki pijak2 ni ye? yg best nye ada gak yg  gua prasan some of the blogger tu spesis talam.Hurm..kt blog org tu kan main baekk lagi ko komen siap puji bagai. Tapi bila singgah kat blog lain lak,ko bantai hentam blog si blogger tadi.Kalo takat blog je ok gak,ni siap dgn blogger2 tu skali kena. Wat De la kan..gua tak paham sungguh la...

Gua wat entri ni bukan nak tuju special kat mana2 blogger dalam dunia blogging ni.Cuma gua tulis ni dari hati  gua and dari apa yg gua nampak je.Tak boleh ke kita blogging secara sihat. Tak payah la nak pijak2 blogger lain bagai. Kalo blog kita bagus, tak payah nak pijak2 org pun viewer tetap suka and sudi nak drop kt blog kita. Dat time kalo kita da rasa diri kita ni cukup pemes amos kita sendiri simpan la prasaan tu k. Bukan apa,takut prasaan PERASAN tu memakan diri lak. and bagi gua kalo kita ni tak sepemes kak REDMUMMY tu, toksah dok verangannn idop la nak hanjing2 kan blogger lain k..Sebab smua org ada keistimewaan dia and ada follower masing.

Sorri kalo ada yg tak suka,benci or meluat dgn entri gua kali ni. 20 jari tangan dan kaki gua tadahkan andai ada yg trasa.

Skian,
PinkRangers...

2 comments:

Anonymous said...

sabar

antara kekuatan untuk long term jadi blogger
kena sabar

Redmummy

DyaMohd said...

thanx kakred coz sudi singgah kt sini.ye..ceq akan igt sgala pesanan kakred tu sampai bila2!! luv u kakred!! :)