ego seorang lelaki

Kadang2 gua sangat2 lah tak paham dengan sikap dan perangai orang laki ni. Nak kata gua tadak kawan2 laki, al ramai la plak kawan2 laki gua. Rasanya lebih ramai dari kawan2 pompuan. Tapi gua stil tak paham dengan certain2 sikap dorang ni.
Citenye camni, gua ada lah sorang kawan ni. Dia baru kenal2 dgn sorang awek comel. Dorang kenal2 ni pun dari orang la. Macam matchmaker gitu. Tapi dia tak penah jumpa lagi awek tu. Cuma dorang ada tukar MMS je. Tah bile dorang nak gi blind date pun gua tak tau. Tapi member gua ni dah mula rasa cuak lak dengan awek ni. Dia cakap kt gua dia macam takut je dengan awek ni. Tapi gua pelik la sebab tetiba je kan. Jumpa pun tak lagi kan..

Member : weh, aku rasa macam aku tanak go on la dgn si comel tu

Gua : Laa..apesal lak? Blum jumpe dia lagi kan? tetibe je ko ni..

Member : Tah la..aku ada tanya dia ape keje dia. Tapi bile dia gtau dia keje as ape.Aku rasa macam takleh trima la. Siyes beb,aku rasa tak layak and aku rasa status kami bebeza ko tau tak!

Gua: Hurm... nape lak ko rasa camtu??? ko pun baru je kenal dia lagi. Hati budi dia pun ko belum tau. Dah ko assume yg bukan2. Ok, aku paham keje dia memang UP dari ko. Tapi ada ape je dgn keje dan status tu beb? Kalo dia memang baik and tak pikirkan tu smua. Why lak ko yang nak gelabah lebih? Aku tak paham la..

Member : Ko takkan paham sebab ko bukan lelaki macam aku. Ko nak ke if dia jadi awek aku nanti, then kalo org tau aku keja tak sebest dia, org bahan2 kan aku. Cakap aku guna2 kan duit dia. Tu baru jadi awek. Kalo ada jodoh dia jadi bini aku ke. Hadoiii..aku taknak dia ilang respect kat aku as asben dia nanti beb. Ko paham2 la kan bila bini keja hebat dari laki ni, mesti ada rasa riak tu. Aku tanak jadi camtu. Dats y aku rasa nak backoff sekarang je..


Gua: Aku tak tau nak cakap pe lagi kat ko. Bagi aku, tu smua ape yg ko pikir je. Kadang2 apa yg kita pikir blum tentu jadi kenyataan. Lagipun tak smua pompuan camtu la weh. Ko kena paham gak yang bila da kawen, ko laki akan jadi ketua keluarga and if bini ko lelebih, ko kena la guide dia as asben. Tu la cabaran dan tanggungjawab ko. Ni belum pape dah angkat bendera putih. Apadaa ko ni. Aku kalo leh nak ko cuba lagi kenal awek tu. Ko jumpe dia dulu. Kawan2 dulu dengan dia. Kalo smuanya ok, baru lah becinta then kawen. Bukan nye asal kenal je trus nak wat awek. Betul tak aku cakap ni? So, skarang ko pikir la betul2 k..


Member :  C how la beb. Aku blurr gila skarang ni. Cuma aku takut kalo jadi jodoh, ego dia lagi tinggi dari aku je. Nahas aku beb...

Takat tu je gua layan dia coz gua da tanak komen lelebih lagi. Sebab gua da cakap apa yg sepatut nya. Pandai2 la mmber gua tu nak pikir sendiri. Bagi gua, tak salah kalo dalam perhubungan tu perempuan lebih bekerjaya dari lelaki jika perempuan tu masih tau adab2 yg harus dia hormat pada lelaki tersebut. Apa pendapat korang2 lak?

5 comments:

Dude Mohd Iqbal said...

gua yang sewel ni bley skandal ngan LIsa Surihani tak kecoh pun.. hahha.. apa la..

Dude Mohd Iqbal said...

gua yang sewel ni bley skandal ngan LIsa Surihani tak kecoh pun.. hahha.. apa la..

DyaMohd said...

kannn? tu la..weh,bila mau ajak gua ikut lu patto sama lisa?hahahaa

Abang Jonni said...

hmmmmmmm..... tak tau nak komen (garu2 kepala)

DyaMohd said...

abg jonni..ada kutu ke?ahahaha :p