TEKNIK DAPATKAN MINYAK MURAH DI STESEN MINYAK

Ni petua yang baru aku dapat dari petugas stesen minyak petronas xxxxxxxxx....

masa te ngah gawat dengan harga minyak naik melambung ni te ntu korang nak isi minyak dengan harga yang dulu atau lagi murah dari dulu aku dengan supervisor minyak ni agak rapat la, so dia rasa aku org yang agak sesuai kot utk dia berikan tips mcm mana nak turunkan harga 1.80 sen kat pam minyak jadi 1.00 or suka ati korang la nak letak berapa sen...

mula mula memang aku tak percaya... tapi......

1. korang kena gi kaunter pam tu cakap nak isi penuh bagi le berapa pun... dengan mengatakan isi penuh jer korang boleh setting balik harga kat pam korang pilih tu... tak kira la pam 1 ke, pam 2 ker jgn pam angin atau NGV sudah la...

2. korang gi balik kat pam korang tu, dan jangan angkat nozel lagi.

3. kat pam tu kan ada dua punat untuk nomor (bukan utk credit card tau) yang bawah pada screen liter tu... kira mcm nak isi manual punyer harga la

4. korang te kan ' clear ' - untuk resetkan harga yang kaunter minyak tu set tadi

5. then korang te kan en te r - 3x

6. then korang te kan ' 0 ' , ' 0 ' , ' 1 ' , ' 0 ' , ' 0 ' (1.00 sen seli te r) atau korang te kan la berapa pun korang suka

7. pastu korang tekan enter - 3x sekali lagi

8. tekan butang clear - 2x

9. then korang tekan berapa puluh korang nak isi

10. tekan enter lepas dah masukkan nilai isian pastu... supervisor petrol pam akan jumpa korang

"woi apa ko buat ni... main tekan- tekan ni... xde keje lain ker...!!!!"
so korang dengan muka selamba isi jer minyak dengan harga baru kerajaan RM 1.90 seliter...

Hahahahahah , Ingat stesen minyak tu bapak korang punya ke nak murah2..


Dah3 , gi buat kerja ..

Berangan je lebih!
 
sumber: email je..kredit gak dari sumber ori yg tatau dari mana wokeh.. (^_^)
Hahahaha...CR pun terkono gak weh..  sabaaaaq ja lah... :p

~~ C.H.O.W ~
CikRangers(CR)

11 comments:

Ku Azhar said...

aaa!!! aku tertipu!!!

CikRangers (CR) said...

hahaha..sori ye ku..CR pun tekono gak.hihihihi

pena rozie said...

ha...ha...ha... beria jer bace

Akulah Pak Lan said...

Ceh!
Hampeh

mykhalis said...

wahahha.. mujur Khalis naik beskal

CikRangers (CR) said...

hahhahaha..sori uols..ni teraphy kasi ilang ngantok ni.. :p

Wanz Mejuez said...

citt

punya la serius wan baca.. rupanya terkena.. ahahaha

CikRangers (CR) said...

hahahaha..sori wan....

myXuRa moHd sHukri said...

hehehe ingt dah dpt tips jimat td...

by the way, i'm a new follower.
Nice blog, and keep writing ok.
Have a nice day CR.

CikRangers (CR) said...

thanx myXuRA!!! :)

Pendamba Mawar said...

jap nak try.hahaha