kronologi telefon dalam ayat mengayat dan kapel mengapel

 Si BoBoy : Hye awak..awak comel laa...kite dah lama minat awak.Baru arini je kite brani tegur awak.
                 Errr..awak  ada no fon tak?

Si Gegurl : Hihihihi..ade..nah amik ni k..
                 2666666.. haaa agak2 awak nak call kul brapa ye?kite nak tunggu takut ayah kite yang  jawab..



Si Boboy : Errrm...nanti kite call awak dalam kul 8pm camtu k.Awak tunggu tepi tepon tau..
                 Kite nanti call awak gune public fon...





Si Boboy :  Awak... ape no nfon awak eh?
                  Kasi la ke kite. takyah la kite nak call umah awak lagi..

 
Si Gegurl :   Ala..kite lupa lak nak kasi awak.Jap eh...kite ada dah no nfon awak ni..
                     Awak tunggu jap eh.Kite sms awak tau..


Si BoBoy :   Haa..dah dapat sms awak..tenkiu ye awak...
                    Pasni senang la takyah call2 umah awak dah. Takyah jadi penunggu kat public fon dah..





Si Gegurl :  Wah..cantik nye Blackberry awak.. baru beli eh..sama macam kite punya la wak..





Si BoBoy :  Aah..kite baru je beli nih. Saje je beli sama dengan awak
                  Barulah best kan.. eh wak.. ape BB pin awak?
                  Nanti senang nak BBM.save kedit takyah SMS lagi.. :)


Si Gegirl : Yeahhh...boleh2..cayang awak..
                Ni BB pin kite.. 1240036B






Hurm....semakin maju teknologi,semakin senang cara kita nak berhubung kan? Yang penting bukak dompet tengok duit je.. Kalau mampu ape salah nya.. :)

psst2...CR pun tengah usaha nak rembat BB gak..tapi kalo bajet tu nak guna ke lain,simpan la dulu niat nak rembat BB nih..Heheheehe...

~~ C.H.O.W ~~
CikRangers(CR)

10 comments:

Nyamuk Terbang said...

err terasa
time dlu kol guna tepon umah
sllu ibu yg angkt
waa malu seyh

CikRangers (CR) said...

hahahaha....kan..adoii..smua org sure ada kenangan ni.. :)

Lilynn Sazlin said...

lil tak mampu ag la nak beli BB . hehehee :)

ainondreamergirl♥ said...

hahaha. canggih betul. xpon, dulu org calling2. then chatting2. lama2 3G. sekarang dah boleh video call. heeeeeee :)

CikRangers (CR) said...

Lil: hahaha..xpe2..sama la dgn CR.kite simpan2 duit dulu eh...

aunindreamergirl: aah..betul2..tu blum masuk dgn skype call smua lagi tuh..hihihihi

Ecah Ecot said...

xde BB pon...sob2

CikRangers (CR) said...

ecah:alolololo..namau la sad2..CR pun sama gak tade BB..guna fon biasa sudah..janji leh gune kan.hehehehee

Akulah Pak Lan said...

kau gatal nak pakai BB or gatal nak pakai bb untuk bercinta? hahahah

CikRangers (CR) said...

cis PakLan ni!! soklan x menahan tau..gua nak pakai BB sebab nak on9 sampai lebam la..muahahahha..kan BIS dia murah..ngehhhh... :p

Ku Azhar said...

aiyookk!!! hehehe nk bb jgak!