Petua bersama CR #3

PSalam olss..wah..Jumaat kembali lagi.. pisini pisana..sat ja nak masuk Bulan Ramadhan.. :)
Harini seperti biasa, every Friday kan ada petua bersama CR..so here we go...... (^_^) 
Petua ni sangat bagus dan mujarab untuk kaum sejenis CR. Cubalah dan Insyaallah ianya berkesan..ehem2..ni CR memang buat k even nak menelan air sirih tu sampai kena tutup2 idong bagai..muahahhaaha


:: Ambil seikat daun sireh dan direbuskan dengan air biasa.Minum air tersebut setiap kali lepas kencing dan cucilah kemaluan anda dengan air tersebut ::Demam Berdarah
 
  Yang ni CR rasa maybe more to denggi berdarah tu la..tapi tak salah kan kalo kita mencuba..

:: Minum air kelapa muda yang bercampur dengan air limau nipis, Insyaallah panasnya akan turun segera ataupun diberi minum segera air perahan daun kangkong sebanyak 3 sudu besar dan basahkan kepala dengan air tersebut ::


Kencing tak lawas
Ni CR memang tak pernak try lagi sebab belum pernah jadi lagi kes kencing tak lawas ni.Kencing tak lawas tu pun CR tatau camner..muahahaha..tapi takpe, tak salah rasanya share untuk yang biasa kena kan... :)
 
:: Ambik madu lebah,limau oren dan air panas. Pastu kupas bawang merah sikit.
Limau diperah dan diambil airnya dan dicampurkan dengan madu dan air panas lalu diminum apabila menghadapi masalah tersebut.Bawang merah tu pulak hendaklah dipanaskan di atas api dan digosokkan di atas buah pinggang dan pundi kencing ::Haaa...sekian saja petua CR untuk hari ni k... Selamat Mencuba!!! (^_^)
~~ C.H.O.W ~~
CikRangers(CR)

No comments: