poyo lebey2 lak dia ye..

Entry kali ni,aku nak cite skit la perihal member2 yg dah lama tak jumpa.masa jumpa pun time study2 college dulu ja..

But,apa yg wat aku nak share it as entry is sebab crita nya yang agak menyampah kan hati la. If aku terjumpa balik dengan makhluk2 ni,aku memang wat dunno je la.malas nak tegur.sebab nye,dorang dah rasa yg dorang ni verryyyy the high class people.ats sebab???? dorang ni BEKERJA DGN GOMEN!!!!

Huh!!!very the meluats aku dengan orang2 yang camni.Memang la keja dgn gomen tu terjamin masa depan ko sampai ke anak cucu kan..tapi jangan la hoverrr sgt cikKak2 ooii.

dialog 1:
Mai aku summarize skit la cite dia dlm bentuk dialog wokeh.. :)

kwnkejabiasa: beb,jumpa nnt lepak2 minum2 nak tak?da lama la tak jumpa.. :)

kwnkejagomen:hurm..bole..kt mana ko nak jumpe aku?

kwnkejabiasa: aku jumpa ko kt shah alam leh tak?leh aku bawak baby aku skali.tade org nak jaga dia la.leh tak beb..? :)

kwnkejagomen: kt shah alam???ape ade dgn shah alam tu.skit nye ulu ke tampat tu.ko turun putrajaya je la.tak pun ko drop je kt pavvi..kita lepak2 kat situ.gpun takde class la lepak2 tepi jalan ni.kang opismate2 aku nampak,soo malu la...

kwnkejabiasa: eh..camtu plak ye..hurm..takpela.jumpa ko next time je la k..

(korang nampak tak betapa kekwat nye minahkejagomen ni???dulu leh je lepak2 mamak layan bola bagai.now,sebab nak jaga stendet dia as pekerja gomen,punyaa la poyo ayat2 dia)

scene 2:
kwnkejabiasa: aku lapar la weh.jom p mkn kat foodCourt pavvi ni.mcm best je kan..

kwnkejagomen: hah???foodCourt???weh,pe barang lepak makan kt foodCourt.aku taknak la.koman2 pun cafe la beb.aku kalo lunch time kt putrajaya tu..makan pun kt alamanda k..

kwnkejabiasa:hurm..then ko nak makan kat mana je?

kwnkejagomen: secret recipe jom!!!

kwnkejabiasa: leh la..aku ikut je..

(sampai je kat SR)

kwnkejabiasa:.weh,apsal ko tak makan ha?

kwnkejagomen: errr..aku da kenyang la.lupa lak tadi before jumpa ko aku da makan kt rumah.

(hahahaha...nampak tak kat sini..punya la poyo plus kekwat nye tak makan kat tempat cikai2.siap ajak makan kt SR lagi..last2 dia tak makan pun.minum pun "jus langit" je )
sedapnye kek dia..nyum2..sabar2..diriku on diet..huuhuhu :)



aku bukan la nak kutuk or cakap smua staff gomen camni.ada je yang OK2..contoh nye mcm kwn aku si mekap artis ni.even dia keja gomen,mekap artis yg fofular bagai.tapi dia tak kekwat pun.
siap leh crita secara open lagi kt FB dia,dia pi soping2 kat bundle.very the merendah diri wokeh..

senang cakap,tak kira la ko or KITA keja apa skali pun.jgn la nak over2 kekwat poyo2 dengan orang lain.lagi2 dengan kengkawan yg tau usul asal kita.kalo dah usul asal pun dari kampung jugak,sedar lah diri wokeh.jangan nak belagak sangat..

Aku selalu ingan pesan Arwah abah aku, "mana pun kita pi,jauh mana pun kita sampai,jangan sesekali lupa mana usul asal kita siapa diri kita.insyaallah..kita takkan tersimpang jauh.."

2 comments:

sitiaishah said...

laling I sokong dgn you...hahahah....tp rasanya yg keja gomen kat Penang tk mcm tu kot.Sbb kawan2 gomen aku tk kekwat mcm depa tu.Aku ni makan kat tempat2 klas bila time gaji ja...hahaha....tk yah la nak high class...

DyaMohd said...

hahaha..u r rite dear.mayb sebab kwn aku ni keja kt putrajaya kot.tu yg nak kekwat lebey2. :)