soalan yang buat orang nak muntah ijau..

Hye olss... tengok title entry macam hape je kan..Huhuuhu.. Ekceli CR dah lama nak taip pasal benda ni. Tapi bila datang je idea lain, trus terlupa pasal benda ni haaaa...nampak sangat CR dah tua kan? hihihihih...

Camni cite nye.. 1st CR nak tanya la kan.. ape perasaan uolss smua bila orang tanya soklan yang uolss tak berapa suka? lagi-lagi orang tu adalah orang yang baru uolss approved friend request nye dalam FB 2sec yang lalu.. Ok, CR paham maybe orang yang bertanya tu tak tau yang kita ni tak suka dengan soklan tu kan. Tapi before tanya tu, leh pikir dulu tak "ape motip aku nak tanya soklan yang camni kat orang ni?"

Nak tau ape contoh2 soklan yang selalu buat CR nak muntah ijau bile bace kat chat or PM dalam FB tu??? sila ushar di bawah ye... :)

Scene chat... [after 2 or 3sec friend request di approved]

mamat:    hi awak..sihat.. tengs ye coz approve request kite..
CR:         ye..hi..sihat2 je...sama-sama... :)
mamat :   awak ngah keje eh...?
CR:         aah..sori ye kalo tak rep coz sy on9 jap je nih
mamat:    ooooo...ngah keje..keje ape tu?
CR:         keje biasa2 je..
mamat:    yela..keje biasa2 tu keje ape.. [mula rasa mamat ni sebok nau ni nape?]
CR:         keje kerani cabuk je...
mamat:    oooo...tapi takkan kerani cabuk leh main2 tenet camni kan..sure keje best ni. [see..see..gile kpoh ]
CR:         eh..yeke..abes tu kerani cabuk takleh guna tenet la kat opis ek?
mamat:     yela kot..heheeh..niway awk keje kat mana ye?swasta ke gov? [again, kpoh lagi]
CR:         keje swasta je..gaji pun kecik..lepas la nak wat belanja bulan2.. :)
mamat:    Eekleh...yela gaji kecik tu.tengok pic awak posing dengan keta baru tu ha. [sgt2 annoying nak muntah ijau]
CR:         eh..salah ke tumpang posing dengan keta orang lain?
mamat:    tengok tu nak blakon lagi..awak..gtau la bebetul awak keje ape ni.. [mamat ni memang nak kena!! ]

Trus off chat, lelaju pi kat wall mamat tu and UNFRIEND!!! senang cite.. to those yang suka tanya soklan lebih kurang camni kat orang kan. ekceli ape motip uolss eh?????? cecite cecite sketttt..

Bagi CR la kan..orang yang suka tanya camni ESPECIALLY jejantan la kan..dorang ni sebenar nye saja nak test market je kot. Nak tembak-tembak kot terkena kat awek yang keja best income ribu riban je kan..Muahahaahha.. opsssss!!! sowiii kalo ada jejantanzz yang terasa.

Ye la..kalo bukan tu, then ape motip korang nak tanya soklan bodo camni??? yet korang baru je kenal dengan orang tu. kenal pun dalam FB. dah gelojoh p tanya pasal keje org tu la,kete moto orang tu la.. Aloiiiii..... cuba la intro soklan yang memang nampak korang tu ikhlas nak berkawan nak kenal-kenal..kan buta je dah kena UNFRIEND.ala..kalo CR unfriend pun, bejuta lagi orang yang leh korang friend2 dan tanya soklan bodo tu lagi..Haahahaaa...




~~ C.H.O.W ~~
CikRangers(CR)

8 comments:

efa said...

Ignore ja kalau rasa dya tanya lelebih dan tak menyenangkan diri kita hehehe sabar ja la sng cerita block ja dya hehe

CikRangers (CR) said...

yup...thats the best!! tp slagi tade org tegur,rasanya dorang ni xkan perasan ke ada org yg x suka dgn soklan2 camtu.. :)

Miss Secreto De Amor said...

slalu ignore je kalo tnye soklan cmni . . . .

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Jamal singgah nak tengok icon tue..takde pun CR..Jamal tengok still pakai icon blogger lagi..hehe

CikRangers (CR) said...

eh..ada la Jamal..tu kt atas tu..CR leh nampak..kepala pinkrangers... :)
jamal tak nampak eh..adeh..caner ni..

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

yeke..maybe sebab Jamal online kat PC office kot, tue yang tak nampak..agaknye la, sebab ade certain-certain things yang diorang blocked..hehe.

Nanti malam kat umah Jamal try tengok lagi ye CR

Abang Jonni said...

harharhar... kalau depan mata..
mesti dah kena lempang..
kan? kan? kan?

CikRangers (CR) said...

jamal : hehehhehe..wokeh..kalo tak nampak gak gtau eh...

abg jonni: harharhar..mau tau arr..motip suke tanya mende2 camni pun tatau la..