SELAMAT HARI JADI SAYANG....

Esok adalah hari jadi si dia.. si lelaki (kekasih) telah merancangkan sesuatu untuk suprisekan teman wanitanya. si jejaka telah berjanji untuk berjumpa teman wanitanya pada keesokan harinya.si jejaka telah plan bersama kawan kawanya untuk mengadakan parti hari jadi teman wanitanya..keesokan harinya, si jejaka menelefon kekasihnya..



L : halo sayang, sy nak bagi tahu tak dapat jumpa awak lah harini, sorry.
p : ape? kan dah janji? kenapa pulak! (nada marah) 
L : sy ade keje la sayang, saye janji lepas siap keje saye kite kua? eh syg? 
p : hmm! pegi MATI la dengan keje awak tu! sampai tade mase untuk saye.! 
L : yee, lepas selesai keje sy, sy g mati ehh.. (nada begurau)
p : dah lah! tanak cakap dengan awak lagi!jangan berjanji bila awak tak tepati janji! 
L : sayang, sorry lah ehh.. i love you too .. p : tuttt... letak fone.


selesai mengatur majlis, petang tu si lelaki pergi ke rumah buah hatinya..menunggu di luar pagar rumah memegang sejambak mawar merah untuk menjemput kekasih hatinya keluar..sebaik sampai di sebuah taman.

 p : awak? kenapa bawak saya ke tempat ni? pokok je banyak.
 L : (memandang tepat ke dalam mata kekasih hatinya) sy nak luangkan masa bersama awak sebelum saya mati. (sambil tersenyum) 
P : (cubit lengan si kekasihnya) ee! awak ni kan! nak tinggalkan saye  kan?!
 L : mane ade saye nk tinggalkan awak sayang. kalau saye mati hantu saya  ada boleh temankan awak setiap hari. (sambil ketawa) 
p : ee!kalau hantu awak datang, siap lah! saya karate die! hantu gatal! 
L : (hanya ketawa) hahaha..

sedang asyik kekasihnya memainkan guitar menyanyikan untuk teman  wanitanya, tiba tiba si lelaki berkata nak pergi ke kereta untuk mengambil barang  yang tertinggal. setelah kembali di belakang kekasihnya, si lelaki memegang sebuah kek di temani rakan rakan lalu di nyanyikan lagu selamat hari jadi untuk  kekasihnya..
si perempuan tergamam dan terkejut! hingga menitiskan airmata sambil  meniup lilin pada keknya.. lalu si kekasih gadis tersebut mengajak untuk pergi di sebalik pokok yang sudah pastinya ada sebuah majlis untuknya! dan ramai rakan rakan yang  menunggu di majlis tersebut..
hari sudah malam, si jejaka menghantar kekasihnya pulang kerumah..sebaik  tiba di hadapan rumah..


 L : sayang, harini hari istimewa awak. sy harap awak suka suprise untuk  awak tadi :) 
p : sayang. you make my day! seriously sy speechless but, thanks alot  sayang susahkan diri awak untuk buat semua ni untuk sy..
 L : same same syg, haa! keje saye harini untuk buat awak happy dah complete! sy harap, apa yang awak inginkan akan tercapai sayang.. :) 
p : ye syg, iloveyou :') 
L : i love u too syg, tara!! sy ade present lagi untuk awak! (memberikan sebuah teddy bear yang besar, dan sebentuk cincin berserta kad ucapan) 
P : sayang! terimakasih sayang.. (tersenyum sambil memegang pipi  kekasihnya) 
L : (menyarungkan cincin di jari kekasihnya) haa, cincin ni tanda cinta sy pada awak syg..kad ni saya nak awak baca esok pagi ye sayang :) 
P : (mengalirkan airmata) ye sayang,terimakasih.. sy dah tak tahu nak kate
 ape lagi.. terharu sangat.. terimakasih syg..
 L : same same dah dah.. (kesat airmata kekasihnya) bersalam dengan kekasihnya..

dalam perjalanan pulang tiba tiba kereta si lelaki hilang kawalan, lalu merempun treler dan mati di tempat kemalangan.. teman wanitanya yang mendapat tahu, terkejut! dan meraung sekuat hati  apabila mengetahu si lelaki sudah tiada lagi.. lalu di baca kad ucapan yang diberikan kekasihnya malam semalam..

 ''sayang, selamat ulang tahun! maaf kalau petang tadi sy buat awak marah, sebenarnya kerja yang sy katakan tu, untuk aturkan majlis hari jadi awak.. awak sentiasa ada dalam hati saya. sayang, simpan cincin sy sebagai bukti cinta sy pada awak, i love you baby!''

 si teman wanitanya, hanya mampu meraung setelah membaca kad ucapan  tersebut apabila dia teringatkan kata katanya pada teman lelakinya..



 ''KATA KATA YANG KELUAR DARI MULUT ITU ADALAH SEBUAH DOA. HARGAILAH ORANG YANG SAYANGKAN KITA, JANGANLAH SESEKALI MENGELUARKAN KATA YANG TIDAK ELOK UTUK PASANGAN KITA DAN ORANG YANG KITA SAYANG''







waaaaaa.....!!!! CR nangis baca ni... tue la..jangan terlalu longkang sangat2 mulut tu.Ape yg di ucapkan tu adalah satu doa wokeh!!! [cont balik nangis2...waaaaa....]

~~ C.H.O.W ~~
CikRangers (CR)

1 comment:

irina said...

Moral of story jgn suka dok kata bukan2x...