siapa admin Facebook untuk malay language ni?

Hye uolss..hehehhe.. wow!!gila lama kot CR abaikan belog ni kering kontang kurang kasih sayang dari tuan nya.
Heheheh..what to do..tuan nye kesakitan dan kebizian yang melampau. Eh..hari ni taknak cakap pasal bizi2 ni la.
Ekceli CR nak tanya ni, sapa yang suka dengan setting baru FB??

Hurm....siyesly cakap la kan, CR benci gila dengan setting baru dia ni.segala yang privacy dah jadi public.dari yang kita tak approve jadi frens, yang before this tak boleh nak join komen2 kat wall pun dah leh sekaki sama. SIYES TAK SUKA LA!!!!!!

Then ada la kengkawan yang suggest surah tukar language untuk FB tu. Suruh guna english (UK) kot kalau tak silap. Mula-mula macam ok je.tapi pastu KO balik. Guna la gak setting yang di benci itu for a while. Then tetiba rasa macam nak tukar in malay language pulak. Mana nak tau kot OK ke kan..
So, misi memang berjaya la. Dah 3 minggu CR guna FB in malay. Memang nak blurr kejap pun ada la coz bahasa dia tu macam tunggang langgang skit. Tapi demi setting lama punya pasal layannn je la..

Tup2 today CR perasan satu benda yang buat CR gelak tersembur jambu batu yang di kunyah..Nak tau ape???
Cer tengok picture kat bawah ni..









Haaaaa...perasan tak apa dia?? Rasanya selama CR guna FB in English, tak pernah la pulak ada word "hehe" tu pas send message.. :p
So,agak2 korang la kan, sape ye yang jadi tukang translate bahasa FB ni????


~~ C.H.O.W ~~
CikRangers(CR)

5 comments:

JAMALUDDIN ABU BAKAR said...

Ini salah satu punca yang menyebabkan FB dah macam tak professional. Rasenye dulu dah ok, lepas selalu tukar je setting dah jadi teruk macam sekarang nie.

Untuk golongan remaja dan budak-budak mungkin diorang suka dengan setting sekarang nie. Tapi untuk golongan yang professional pasti menyampah dan meluat.

Sabar je la...:-)

amier azrul alias said...

kahkah!
yeke keluar cm tuh?
huhu
wat lawak pulak facebook ni

CikRangers (CR) said...

betul tu jamal..speciality FB dah ilang terus.memang semak je dengan setting yg baru ni..

tapi what to do..nak gune sabar je la kan.. :)

CikRangers (CR) said...

amier azrul: aah..memang dia keluar camtu.siap ada"hehe" lagi..hihhihih

Akulah Pak Lan said...

haha. facebook yang lol